Русия и Саудитска Арабия възнамеряват да подпишат двустранна пътна карта за търговско и икономическо сътрудничество през първата половина на 2021 г.

ОПЕК+ все пак реже добива с 9,7 милиона барела на ден

ОПЕК+ все пак реже добива с 9,7 милиона барела на ден

Мексико спасява сделката

Това заяви руският вицепремиер Александър Новак на брифинг след срещата си с енергийния министър на Саудитска Арабия принц Абдел Азиз бин Салман в Рияд, цитиран от ТАСС.

"Днес също се съгласихме и е изготвена пътна карта за развитието на нашето търговско и икономическо сътрудничество. Разбрахме се да я подпишем през първата половина на следващата година", каза той. "Успешно е сътрудничерството между Руския фонд за директни инвестиции и Саудитския арабски държавен фонд, който изпълнява над 30 съвместни проекта на обща стойност над 2,5 млрд. долара", каза Новак.

Той също така отбеляза, че през 2020 г. в сравнение с миналата година търговският оборот е нараснал с почти 60 процента.

ОПЕК+ удължава споразумението с един месец

ОПЕК+ удължава споразумението с един месец

9.7 барела дневно

Срещата бе част от работата на Руско-саудитския комитет по търговия, икономическо, научно и техническо сътрудничество.

ОПЕК + Русия и Саудитска Арабия остават ангажирани със споразумението ОПЕК + за намаляване на производството на петрол и ще наблюдават ситуацията, каза Новак.

Следващата среща на страните от ОПЕК + ще се състои на 4 януари 2021 г., на която страните от алианса ще вземат решение за нивата на производство през февруари. Срещите ще се провеждат ежемесечно.