Руски бомбардировач Су-34 е нанесъл въздушен удар в район на сирийския град Ракка по сграда, в която е имало среща на командири на терористите от "Ислямска държава".

Сградата е била унищожена заедно с всичко, намиращо се в нея, съобщи на брифинг за журналисти в Москва говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

Русия е имала информация за планираната среща на терористичните главатари край Ракка от представители на "патриотично настроени сирийски опозиционни сили", действащи в североизточната част на страната. След това районът бил поставен под денонощно наблюдение.

След като е потвърдена информацията за пристигането на главатарите на посоченото място, Су-34 е нанесъл удар.

"При пряко попадение на дистанционно насочвана авиобомба сградата с цялото си съдържание бе унищожена", заявява Конашенков.

За последните две денонощия руската авиация е извършила общо 121 бойни полета и е атакувала над 420 обекта на терористите в сирийските провинции Алепо, Идлиб, Латакия, Хама, Хомс, Дамаск, Дараа, Ракка и Дейр аз Зур, съобщи той.

Бомбардировач Су-34 е унищожил хангар с военна техника, както и оръжейни складове в голяма база на ИД край град Мхин в сирийската провинция Хомс. Край Дамаск е било унищожено укритие, където терористите са държали завзетия от сирийската армия зенитно-ракетен комплекс "Оса".