Руската хакерска група RaHDIt създаде канал за получаване на секретна информация за украинската армия, като данните се използват от руските военни сили. Това разкри член на хакерската група пред "Спутник".

Хакерът заяви, че се надява екипът му да дава своя принос на Москва и призова всички руснаци, които си сътрудничат с Киев, да се "предадат", тъй като от RaHDIt са предали данни за тях на руските сили.

Групата е успяла да се сдобие със сведения за дейността на украинската армия и ситуацията на бойното поле с помощта на украинска женска хакерска група, наречена Берегини. Тя се застъпва за мир в Украйна и предоставя открита информация "за тези, които участват в унищожаването на нашата Украйна", както е посочено на уебсайта им.

Миналата седмица RaHDIt публикува нови данни за около 2,5 хиляди души - членове на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) и хора, свързани с тях.

Вчера Киев обяви, че е уволнил ръководителя на Службата за сигурност на Украйна Иван Баканов поради множество пропуски в сигурността.

Защо прехвалената киберспособност на Русия претърпя крах в Украйна?

Защо прехвалената киберспособност на Русия претърпя крах в Украйна?

Симпатиите на технологичния свят са насочени към аутсайдера - Украйна