Американските следователи вярват, че руските хакери са хакнали държавната информационна агенция в Катар. По този начин те са създали фалшив анализ, който е допринесъл за кризата сред най-близките съюзници в Персийския залив, съобщава Си Ен Ен. Телевизията се позовава на американски официални представители, които са запознати с разследването.

ФБР наскоро изпрати екип от следователи в Доха, за да помогне на правителството на Катар да разследва предполагаемия инцидент с хакери, разкриват катарски и американски държавни служители.

Арабските лидери посочили Катар на Тръмп

Арабските лидери посочили Катар на Тръмп

За Тръмп това може да е началото на края на ужаса от тероризма

Разузнавателните данни, събрани от американските служби за сигурност, показват, че руските хакери са били зад намесата, съобщена преди две седмици от правителството на Катар, твърдят американски представители. Катар е домакин на една от най-големите американски военни бази в региона.

Кризата между Катар и арабските държави се задълбочава

Кризата между Катар и арабските държави се задълбочава

Египет затвори въздушното си пространство

От ФБР и ЦРУ отказват да коментират новината. Все пак в отговор на фалшивата новина, съседите на Катар, водени от Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства, прекъснаха икономическите и политическите връзки с Доха. Кризата се разрасна на фона на обвиненията, че Катар финансира тероризма.