Издателят на опозиционното руско интернет издание "Медиазона" - Пьотр Верзилов е приет в реанимация при мистериозни обстоятелства.
Във вторник вечерта той се е почувствал зле - без видими причини е започнал да губи зрението си, способността да говори и да се движи.

За състоянието му съобщи неговата приятелка Вероника Никулшина, цитирана от сайта "Meduza". Никулшина е активистка от групата "Pussy Riot".

По думите й, Пьотр Верзилов е съобщил на лекарите, че преди това не е приемал храна, нито упойващи вещества.

Преди да го отведат в болницата той е получил конвулсии и е "изпаднал в полусънно-полубезпаметно състояние", разказва приятелката му.

От болницата са казали, че изследванията не показват нищо притеснително, но след това са го настанили в токсикологично отделение. Лекарите там са определили състоянието ме като тежко, но с "положителна динамика". Те са отказали да коментират пред Никулшина дали става дума за отравяне като са се оправдали, че статутът й на неофициална жена на пострадалия не й дава право да получи информация.

През същия ден в клиниката е пристигнала майка му, но и нея не са я пуснали при Верзилов и не са й казали нищо за диагнозата и състоянието му.

През последните дни сайтът "Медиазона" активно отразява протестите срещу властите в Кремъл. Самият Верзилов е известен с опозиционните си възгледи.