61% от руснаците не смятат, че държавните чиновници декларират дори и малка част от своите доходи. Според изследване на "Левада център" над 60% от руснаците изобщо не вярват на декларациите на членовете на Съвета на федерацията или на депутатите от Държавната дума.

Според допитването 40% от руснаците считат, че в априлските декларации висшите чиновници са посочили "малка част" от своите доходи, а 21% считат, че те декларират "нищожно малка част".

Всеки втори руснак заявява, че ясно се вижда че стандарта на живот на чиновниците не съответства на заявените доходи, които те са получили.

Като най-вероятен начин да се укрият доходи и да не се декларират руснаците считат приписването на приходи и имущество на роднини.

Че висшите чиновници са декларирали голяма част или всички свои доходи, считат 8 и 12% от запитаните руснаците.

26% от запитаните руснаци посочват като източник на своето недоверие публикуваните в медиите материали за корупционни практики на чиновници и разхищаване на бюджетни средства.

Освен това 21% считат, че ръководството, включително и на най-високо държавно равнище, спира опитите за антикорупционно разследване.