Плененницата на американския президент Мери Тръмп има право да говори свободно, реши съдия в Ню Йорк, като се позова на Първата поправка към Конституцията на САЩ, относно свободата на изразяване.

Решението касае нейната скандална книга, което семейството отчаяно се опитваше да спре с твърдението за подписано споразумение за конфиденциалност.

Съдът вече блокира опитите да не бъде публикувана.

В навечерието на публикуването си книгата бе класирана №1 в списъка на Amazon.com на най-продаваните книги.

Племенницата ми Мери Тръмп наруши правото на семейството ни на личен живот. Не съм участвал в тази книга, нито членовете на моето семейство.

Това заяви по-рано Робърт Тръмп, брат на президента Доналд Тръмп.

Робърт Тръмп съди Мери Тръмп в Ню Йорк. Той твърди, че е подписано споразумение през 2001 г., според което Мери не може да публикува подробности за живота на семейството.

Робърт Тръмп атакува скандалната книга на племенницата си

Робърт Тръмп атакува скандалната книга на племенницата си

Нарушила е правото на личен живот на семейството

Първоначално съдът блокира публикуването на книгата, но впоследствие временно разреши. Издателството Simon & Schuster публикува книгата две седмици по-рано от предвиденото заради засиления интерес.

Припомняме, че извадки от книгата вече бяха публикувани преди тя да излезе от печат.

Необичайният характер и скандалното поведение на Доналд Тръмп "заплашват световното здраве, икономическата сигурност и социалната тъкан". Те са оформени от "високо функциониращ социопат" баща по време на детството му.

Това пише в скандалната книга на племенницата на президента на САЩ.

Книгата на Мери Тръмп е озаглавена "Твърде много, но недостатъчно: Как семейството ми създаде най-опасния човек на света". Тя ще бъде публикувана следващия вторник, 14 юли.

Като признание Мери Тръмп благодари на леля си Мериан Тръмп Бари "за цялата поучителна информация". Мериан Тръмп Бари, сестра на държавния глава, бе федерален съдия до пенсионирането си през 2019 г.

Поведението на Доналд Тръмп оформено от неговия баща "социопат"

Поведението на Доналд Тръмп оформено от неговия баща "социопат"

Книгата на Мери Тръмп е озаглавена "Твърде много, но недостатъчно: Как семейството ми създаде най-опасния човек на света"

Мери Тръмп е ключов източник за спечеления от "Ню Йорк таймс" "Пулицър" за данъчните дела на семейството на Тръмп. Върховният съд в момента разглежда дали данъците и финансовите документи на президента на САЩ трябва да бъдат изнесени публично.

Белият дом омаловажи скандалната книга.

Племенницата на Тръмп прави психологически профил на държавния глава в книгата на базата на опита си като квалифициран клиничен психолог.

Президентът Тръмп се опита също чрез съда да спре публикуването на мемоарите на бившия си съветник Джон Болтън, но искът му беше отхвърлен.