Внукът на Елвис Пресли Бенджамин Кио се е самоубил на 28-годишна възраст, съобщава TMZ.

Източници от полицията са уточнили за изданието, че внукът на легендарния певец е намерен мъртъв в апартамента си в Калабасас, щата Калифорния.

Бенджамин Кио е син на Лиза Пресли, дъщеря на Елвис, и музиканта Дани Кио. Младият мъж, подобно на Елвис, беше музикант и приличаше много на външен вид на дядо си, пише TMZ. За живота му като цяло обаче се знае малко.

"Сърцето ѝ (на майката на Бенджамин) е разбито, тя е съкрушена, но се опитва да остане силна заради 11-годишните близнаци и най-голямата си дъщеря Райли. Тя обичаше това момче. Той беше любовта на живота ѝ", каза мениджърът на Лиза Пресли Роджър Видиновски.

Елвис Пресли умира през 1977 г. на 42-годишна възраст, но продължава да бъде икона на американската поп култура, един от трите най-купувани солисти в света. В света са продадени повече от 1 млрд. плочи и компактдиска на Елвис, които той е записал през живота си от 150 албума, достигнали златен, платинен или мултиплатинен статус. Три пъти в живота си той получава награда "Грами", а 18 песни на Елвис са заемали първо място в класациите на Billboard.