Санкциите на американския президент Доналд Тръмп срещу мюсюлманите удрят и по германски депутат, разкрива сп. "Шпигел".

Става дума за Омид Нурипур. Той е парламентарната група "Съюз 90/Зелените". Той е заместник - председател на германо - американската група за приятелството. По тази причина той вече е посетил около 40 щата.

Причината е, че той има двойно гражданство - германско и иранско.

Омид Нурипур не пропусна да призове правителството да вземе контрамерки срещу политиката на Тръмп. Указът на Доналд Тръмп за забрана за 3 месеца на влизането в САЩ на граждани от 7 страни и за замразяването на програмата за прием на бежанци предизвика протест на международното летище "Кенеди" в Ню Йорк.

Американски федерален съдия издаде нареждане, което временно забранява на САЩ да депортират хора от страните, попадащи в обхвата на указа на Доналд Тръмп за забрана за влизането на американска територия.

Британският премиер Тереза Мей не е съгласна с ограниченията върху имиграцията, наложени от американския президент Доналд Тръмп и ще се намеси, ако те засегнат британски граждани, съобщи говорител на Даунинг стрийт. Все пак премиерът признава правото на САЩ да контролират по-строго границите.