Съпругата на премиера на Израел замесена в нов скандал, съобщават "Гардиън" и други медии.

Аудиозапис от 2009 г. разкрива как Сара Нетаняху се кара на високопоставен съветник на семейството във връзка с клюкарска колонка. Тя се оплаква, че не е акцентирано на професионалните й квалификации.

Публичният и частен живот на съпругата на премиера Бенямин Нетаняху са следени под лупа, след като през миналата година Сара Нетаняху трябваше да плати десетки хиляди долара обезщетение на две домашни прислужници, които се оплакаха от тормоз. Друг служител е внесъл съдебна жалба срещу Сара Нетаняху, опалвайки се, че тя се е държала към него като "роб".

Израелският сайт Walla! News разпространи записа, на който Сара Нетаняху, детски психолог, се чува да крещи на съветника, който е разкрил информация пред вестник за нейните дейности за събиране на средства през 2009 г. В материала се споменава как съпругата на министър-председателя изпълнява задълженията си към обществото.

"Правя го. Като професионалист, като образована жена. Психолог", се чува да крещи Нетаняху на записа, разделяйки думите на срички. Тя подчертава още, че има бакалавърска и магистърска степен.

Съветникът отговаря, че "този идиот" - очевидно се визира редакторът на вестника, трябва да е махнал от първото изречение, че госпожа Нетаняху е психолог.

Нетаняху от своя страна нарежда на съветника да се скара на редактора.

Бенямин Нетаняху защити съпругата си във "Фейсбук", отбелязвайки, че всеки може да се ядоса и да се изпусне. Той добави, че медиите от десетилетия пренебрегват публичните изяви на Сара Нетаняху.

Израелският вестник Yedioth Ahronoth, който критикува премиера, излезе със статия, в която се казва, че изтеклият в публичното пространство запис оправдава "жертвите" на Сара Нетаняху.

Според изданието записът е "златно доказателство" за тези, които са наричани лъжци от съпругата на премиера.