Страхотни новини от Турция. Благодаря Ви, Ердоган, милиони животи ще бъдат спасени. Това написа в "Туитър" американският президент Доналд Тръмп след срещата на турския си колега с вицепрезидента Майк Пенс.

САЩ и Турция договориха спирането на офанзивата в Сирия.

Очаква се Пенс и държавният секретар Майк Помпео да дадат пресконференция по случая.

Припомняме, че по-рано днес Ердоган е хвърлил писмото на Тръмп в боклука, съобщава БиБиСи.

Турски президентски източници коментира, че писмото е "напълно отхвърлено" от Ердоган. В деня на получаването на писмото Турция започна офанзива срещу ръководените от кюрдски сили сили.

Ердоган захвърля писмото на Тръмп на боклука

Ердоган захвърля писмото на Тръмп на боклука

Отхвърля написаното и започва офанзива в Сирия

"Уважаеми господин президент, нека да постигнем добра сделка! Вие не искате да носите вина за избиването на хиляди хора, а аз не искам да съм отговорен за унищожаването на турската икономика - а ще го направя", пише Тръмп.

"Не бъдете твърдоглав човек. Не бъдете глупак", казва в заключение Тръмп.

В отговор, "президентът Ердоган получи писмото, напълно го отхвърли и го постави в кошчето."

Сирийският президент Башар Асад заяви, че страната му ще се противопостави на агресията от страна на Турция, която провежда военна операция на сирийска територия с всички законни средства. Той направи изявление в четвъртък на среща в Дамаск с иракския съветник по националната сигурност Фалех ал Фаяд.

Асад коментира Турция: Дамаск ще устои на агресията

Асад коментира Турция: Дамаск ще устои на агресията

"С всички възможни правни методи и средства"

"Сирия ще устои на агресията, разгърната от Турция срещу нашата страна, на цялата сирийска територия и с всички възможни правни методи и средства", обяснява той.

Сирийският президент допълва, че турска военна операция в Североизточна Сирия е престъпление, "независимо с какви лозунги се провежда".