Иран е в състояние да развие ядрени оръжия в рамките на една година, след като бъде взето решението за това, се посочва в актуализираната американска ядрена доктрина на Пентагона.

Развиване на по-точни балистични ракети дава на Техеран възможност да застраши американските сили и техните съюзници и партньори в региона и извън него.

Иран пак плаши с атомна бомба

Иран пак плаши с атомна бомба

Техеран е готов да се върне към ядрената си програма

Ядрена провокация на Северна Корея заплашва мира в региона и в целия свят, въпреки единодушното осъждане от ООН, се посочва в документа.

Нашата стратегия на ядреното сдържане на Северна Корея ясно показва, че последствията от ядрен удар от страна на САЩ или техните съюзници ще бъдат опустошителни за режима на Ким Чен-ун.

Северна Корея с прогрес за атомна бомба

Северна Корея с прогрес за атомна бомба

Пхенян демонстрира сила

Северна Корея вече извърши шест подземни теста с атомна бомба. Първият е на 9 октомври 2006 г., последният - 3 септември 2017 г.

Няма сценарий, при който режимът на Ким Чен-ун да използва ядрени оръжия и да оцелее, се казва в доклада.

Освен това Русия трябва да бъде убедена, че ще понесе "неприемливо тежка цена", ако заплаши дори с ограничена ядрена атака в Европа. От Белия дом посочиха, че Кремъл е бил информиран за изводите от доклада.

Тръмп е стигнал до заключението, че САЩ би трябвало до голяма степен да следва плана на Обама за модернизиране на ядрения арсенал. То също така е одобрило придържането към съществуващите споразумения за контрол върху въоръженията, включително новия договор СТАРТ, ограничаващ ядрените арсенали на САЩ и Русия.

Ръководеният от Пентагона преглед на американския ядрен арсенал и на политиките, които го управляват, е бил разпореден от Тръмп миналата година.

САЩ разработват първата управляема атомна бомба

САЩ разработват първата управляема атомна бомба

Това мнение изрази експертът Ханс Кристенсен

САЩ искат да се оборудват с нови ядрени оръжия със слаба мощност в отговор на превъоръжаването на Русия.