САЩ работят по план за предоставяне на разузнавателна информация за Украйна , която ще помогне на Киев да се противопостави на планирана руска инвазия, пише "Ню Йорк Таймс", позовавайки се на високопоставени представители на американската администрация, съобщава ТАСС.

Сред мерките, обсъждани от Белия дом, Пентагона и Държавния департамент, са пренасочване на военни хеликоптери и друго военно оборудване към Украйна, по-рано предназначени за афганистанските военни. Освен това американската администрация обмисля изпращането на допълнителни експерти по кибервойна. Според изданието САЩ и Великобритания вече са изпратили редица специалисти в тази област в случай на "киберудар по Украйна".

Американската информация може да включва изображения, които биха могли да определят дали руските войски се движат, за да преминат границата, за да могат украинските военни да предотвратят атака.

Според източници на медията, американските разузнавателни служби вече предоставят на Украйна достъп до много по-голямо количество материали, отколкото преди натрупването на руската армия.

Русия продължава да трупа сили до Украйна

Русия продължава да трупа сили до Украйна

Сателитни снимки показват база в Крим, пълна бронирани превозни средства и танкове