САЩ наложиха санкции на още две руски компании - "Техномар" и "Авилон", съобщават американските медии с позоваване на Федералния регистър на страната.

Заради промени в правилата за контрол върху експорта, с които се въвеждат по-строги рестрикции, в санкционния списък са добавени 24 юридически лица от Русия, Китай, Иран, Пакистан, ОАЕ.

Всички включени в списъка компании са квалифицирани като накърняващи националната сигурност или външната политика на Съединените щати.

Руските фирми са санкционирани, защото са купували американски стоки за компанията "Technopole", която от своя страна е обект на американски санкции от 2016 г.

САЩ с нови санкции срещу Русия заради съучастие в разпространението на оръжия за масово поразяване

САЩ с нови санкции срещу Русия заради съучастие в разпространението на оръжия за масово поразяване

За период от 2 г...

Компанията "Авилон" е регистрирана в Москва през 2016 г., а през 2020 г. е ликвидирана, отбелязва руското издание РБК. Основната й дейност е търговия с машини и оборудване. По данни от 2017 г. обаче, в нея са работели само двама души.

Компанията "Техномар" също е регистрирана в Москва през 2016 г. Освен с търговия с машини и с оборудване, тя се занимава с разработване на софтуер и програмно осигуряване. Тя съществува и в момента. По данни на онлайн регистъра СПАРК за 2018 г., в нея е работил един човек.