Членове на различни подразделения на Националната гвардия на американската армия са участвали в учения по химични, биологични, радиологични, ядрени и експлозивни вещества в Аляска, съобщава "Дефенс пост".

Като част от обучението, националните гвардейци реагираха на всички опасности, като същевременно координират действията си с цивилни активи и федерални агенции.

По време на учението са представени няколко сценария, включително проникване в симулирана лаборатория за химически оръжия и реагиране на симулирана самолетна катастрофа с радиоактивно замърсяване.

Според ръководителя на екипа, учението Van Winkle 2022 предостави възможност на защитниците на нацията да демонстрират своята компетентност при справяне с предизвикателствата.

"Можем да видим как се работи в междуведомствени операции и да видим кулминацията на едногодишно обучение и подготовка за такъв тип събития", каза той. "Това, че Националната гвардия на Аляска може да работи с външни субекти, ни прави жизнеспособен актив, когато се провеждат мащабни събития."

Според командира на 103-ти екип за гражданска поддръжка подполковник Антъни Мортруд, дейността е подобрила оперативната съвместимост на гвардейците и местните служби за реагиране за действително събитие за химични, биологични, радиологични, ядрени и експлозивни вещества.

Той обясни, че установяването на добри работни взаимоотношения с агенциите е от решаващо значение, "така че когато се случи природно или предизвикано от човека бедствие в реалния свят, да не се мъчим да се опитваме да установим как ще работим заедно".

Байдън представи бюджет от $5,8 трилиона

Байдън представи бюджет от $5,8 трилиона

813 милиарда долара са разходи за отбрана