Американските въоръжени сили се изтеглиха от ключова база в Северна Сирия, съобщават от Сирийския център за наблюдение на правата на човека, цитиран от АФП.

Силите се изтеглят два дни преди да приключи договореното с посредничеството на САЩ спиране на огъня между турската армия и сирийските кюрди в региона.

НАТО създаде кризисен щаб за военната операция на Турция в Сирия

НАТО създаде кризисен щаб за военната операция на Турция в Сирия

Анкара смята да я продължи до средата на ноември…

Кореспондент на АФП е видял повече от 70 американски бронирани машини, ескортирани от хеликоптери, да преминават през град Тал Тамр, натоварени с военна техника. На някои от автомобилите е бил закачен американският флаг, докато са се движили в източна посока по магистрала през града.

Сирийският център коментира, че конвоят евакуира военната база "Сарин". Изглежда, че американците се насочват към град Хасака, допълва базираният във Великобритания център. Според организацията "Сарин" е "най-голямата американска военна база в северната част на страната". Тя се намира до планираната зона за сигурност на сирийската страна на границата, в която Турция иска да няма присъствие на сирийски кюрди.

Ердоган ще продължи с плановете си, ако не се разбере с Путин за Сирия

Ердоган ще продължи с плановете си, ако не се разбере с Путин за Сирия

Обещава да "унищожи терористите", ако не напуснат зоната за сигурност до вторник

За четвърти път САЩ изтеглят военни части за седмица. Американците се оттеглят от провинциите Алепо и Ракка.

Преди седмица Пентагонът обяви, че президентът на САЩ Доналд Тръмп е наредил изтегляне на 1000 американски войници от Северна Сирия.