Принцът - наследник в Саудитска Арабия Мохамед бин Салман ал - Сауд се е срещнал с представители на водещи високотехнологични компании и шоу бизнеса в САЩ. С тях той е обсъдил възможностите за изграждането на центрове за данни и развлекателни предприятия в Саудитска Арабия. Това съобщи в. "Уолстрийт джърнъл"

Става въпрос за промяна на структурата на икономическите отношения между Съединените щати и Саудитска Арабия, в които преобладава доставката на нефт и оръжие. Риад сега планира да насочи вниманието си към туризма, културния обмен и развлечения.

Джаред Къшнър посочил враговете на престолонаследника на Саудитска Арабия

Джаред Къшнър посочил враговете на престолонаследника на Саудитска Арабия

"Тук са твоите врагове", казал Къшнър

"В миналото се съсредоточавахме само върху петрола, газа и търговията" в такива отрасли като отбранителната промишленост, посочи високопоставният служител на Саудитска Арабия Ахмед ал-Хатиб. "Сега обаче разширяваме отношенията си и започваме да обсъждаме социалните промени - култура, развлечения и туризъм", добави той.

Миналата сряда Саудитска Арабия подписа споразумение с американската фирма AMC за откриването на 50-100 обществени кина в страната до 2030 г. Кина ще бъдат отворени в 25 града на царството.

Великобритания и Саудитска Арабия се разбраха да се противопоставят на Иран

Великобритания и Саудитска Арабия се разбраха да се противопоставят на Иран

Дестабилизирал региона на Близкия изток

Според Министерството на културата на Саудитска Арабия плановете включват отваряне до 2030 г. на общо 350 кина в страната. Това решение стана част от програмата за реформи Визия-2030, наложена от коронования принц Мохамед бин Салман. Въпреки това, министерството на културата на Саудитска каза, че филмите, които ще бъдат показани в кината на страната трябва да отговарят на "шериата и моралните ценности".

Саудитска Арабия отпуска 64 млрд. за развлечение

Саудитска Арабия отпуска 64 млрд. за развлечение

Строи се първата опера в страната