Съветник на Доналд Тръмп, който е предложил да се хвърлят ядрени бомби в Афганистан след атаките на 11 септември 2001 г., получи висш пост в отдел към Държавния департамент, свързан с контрол над въоръжението, пише "Индипендънт".

Франк Вуко, бивш водещ на консервативно радиопредаване и агент от военноморското разузнаване, също лансира крайнодесни конспиративни теории, такива като твърденията, че бившият президент на САЩ Барак Обама не е роден в Щатите, че топ съветник на Хилари Клинтън има връзки с "Мюсюлмански братя" и бившият директор на ЦРУ Джон Бренън е приел исляма по време на визита в Саудитска Арабия.

Преди няколко години Вуко обявил, че Вашингтон е трябвало да пусне няколко ядрени бомби в Афганистан на следващия ден след 9/11.

Тръмп многократно заявява, че може да спечели войната в Афганистан за седмица без използване на ядрени оръжия, но не иска да го направи, защото ще избие 10 милиона души.

Вуко е работил като старши съветник в Департамента по вътрешност сигурност и е водил екип със задача прилагане на наложена от Тръмп забрана за пътуване.