Консумацията на продукти в заведението е със строго научна цел: да се създадат нови концепции за хранителните продукти, за оборудването и цялостната обстановка в ресторантите.
В разрез с твърдението, че „безплатен обяд няма", група учени от университета във Вагенинген ще опитват най-разнообразни храни всеки ден в тази високотехнологична зала, без да плащат.
Калоричното начинание ще бъде следено от 23 камери и многобройни датчици.
Храната ще бъде поднасяна при различни условия, като например - в разнообразни конфигурации на местата, заемани от присъстващите и при променлива светлина.
"Ресторантът на бъдещето е нещо като лаборатория на живо. Това е място, където учени и частни производители работят заедно, за да разберат повече за човешкото поведение при хранене", разкрива Рене Костер, ръководител на Центъра за съвременни проучвания на консумацията.
Оказва се, че тази област е слабо изследвана и крие многобройни изненади.
Промените в погледа, вкусовите реакции, предпочитанията при приемане на храни, приготвени по нов начин и с ново съчетание на продукти - всичко това ще осигури ценна информация за хранителната промишленост на бъдещето.
US
на 06.10.2007 в 00:47:01 #3barabata
на 05.10.2007 в 23:11:58 #2keke25
на 05.10.2007 в 22:59:25 #1