Северна Македония удължи извънредното положение с още един месец. В същото време премиерът и няколко министри са се самоизолирали, информира "Политико".

Временно изпълняващият длъжността министър-председател Оливер Спасовски, вицепремиерът Буджар Османи, здравният министър Венко Филипче и министърът на образованието Арбер Адеми са се самоизолирали за 14 дни, се посочва в съобщение на правителството.

Коронавирус: Затворени църкви в Сърбия и Северна Македония по Великден

Коронавирус: Затворени църкви в Сърбия и Северна Македония по Великден

За разлика от България...

Всички те са се срещнали с местните власти в град Куманово, където е едно от основните огнища на зараза в страната. След срещата кметът на Куманово Максим Дмитриевски съобщи, че е с положителна проба за коронавирус.

Карантината на министрите няма да попречи на нормалното функциониране на държавата, тъй като срещите на кабинета се провеждат чрез видеоконферентна връзка, уверяват от правителството.

В балканската страна 974 души са с коронавирус, а 45 са починали.

Северна Македония: Заев и Мицкоски са под карантина

Северна Македония: Заев и Мицкоски са под карантина

И двамата са контактували са със заразен журналист

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 1,95 милиона потвърдени случая, а починалите са повече от 126 000. Регистрирани са случаи в повече от 200 държави и територии. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 2,6 млн. случая и над 137 000 починали в 185 държави, възстановили са се повече от 517 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".