Натискът над шефа на администрацията на Белия дом Джон Кели се засилва след серия от грешни ходове, включително подкрепа за високопоставен служител, обвинен в домашно насилие, пише "Гардиън".

Според медии президентът на САЩ Доналд Тръмп не е доволен от представянето на Кели и обмисля възможността да го замени.

Втори сътрудник на Тръмп обвинен за домашно насилие

Втори сътрудник на Тръмп обвинен за домашно насилие

Само за няколко дни поредни скандали разтресоха Белия дом

"Ню Йорк таймс" пише, че в петък Кели е казал пред служителите си, че е готов да подаде оставка заради бъркотията около Роб Портър. Портър бе принуден да подаде оставка, след като бе обвинен в домашно насилие.

В същото време Тръмп обмисля дали да не замени Кели с Мик Мълвейни, директор на Службата за управление и бюджет.

Но според "Гардиън" трета смяна на шефа на канцеларията на Белия дом, както и други рокади само в рамките на една година, ще засили усещането за лошо управление на администрацията.

Наблюдатели се надяват, че Джон Кели ще успее да успокои американския президент.

Тръмп защити обвинения си в домашно насилие бивш съветник

Тръмп защити обвинения си в домашно насилие бивш съветник

Даде висока оценка на Роб Портър и му пожела успех

Пенсионираният генерал пое поста от Рейнс Прийбъс през юли 2017 г. и за кратко наложи военна дисциплина в хаотичната администрация. Тръмп многократно похвали Кели за изключителната работа като секретар по вътрешната сигурност и след това на позицията шеф на канцеларията.

През миналата година Кели стана едва вторият генерал, който поема управлението на администрацията на Белия дом. Първият беше Александър Хейг при Ричард Никсън и Джералд Форд.