Голямо количество оръжие, използвано от терористичната групировка "Ислямска държава" (ДАЕШ) в южните сирийски провинции Хомс и Дейр ез Зор, е било открито от правителствените войски на страната с подкрепата на безпилотни летателни апарати на руската армия. Това съобщи говорител на руските въоръжени сили в Сирия, цитиран от "Спутник".

"В резултат на разузнавателни операции в пустинната зона в източната част на провинция Хомс беше открит голям тайник, използван от бойците за терористични дейности", каза говорителят. "Четирима бойци бяха убити по време на операцията", каза той.

Русия блокира декларация за Сирия в Съвета за сигурност на ООН

Русия блокира декларация за Сирия в Съвета за сигурност на ООН

Декларацията бе за рестарт на блокирания мирен процес

По-рано Центърът за помирение на противоположните страни на руското министерство на отбраната в Сирия съобщи, че терористите от терористичната група Джабхат ал Нусра са извършили 35 нападения в зоната за деескалация на Идлиб през последните 24 часа. В неделя той заяви, че руското министерство на отбраната има доказателства, че противоречивата групировка на бойните каски "Бели каски" е пристигнала в северозападна Сирия, за да организира нова "провокация".