Сирия е решена да отблъсне всяка агресия на Турция с "всички легитимни средства", съобщава обществената медия, позовавайки се на източник от Министерството на външните работи.

Правителството "е готово да прегърне блудните си синове, ако се вразумят", се допълва, като се има предвид сирийските кюрди, които контролират Североизточна Сирия.

Турция струпа бронирана техника до границата със Сирия

Турция струпа бронирана техника до границата със Сирия

танкове M60 и бронетранспортьори M113, а също така военен конвой

Дамаск се закани да отговори на планираната от Турция инвазия в Североизточна Сирия, като отбеляза, че осъжда "войнствените послания, враждебните намерения...и трупането на въоръжени сили" по границата от страна на Анкара.

Сирийското правителство обвини Анкара в нарушаване на международното право с незаконното си навлизане в Сирия без разрешението на правителството в Дамаск.

Кюрдите обявиха обща мобилизация преди инвазията на Турция в Сирия

Кюрдите обявиха обща мобилизация преди инвазията на Турция в Сирия

Хуманитарна катастрофа може да сполети нашия народ

Според правителството Анкара показва апетит за експанзия, която не може да бъде оправдана по никакъв начин.

Турция и Сирия в момента нямат дипломатически отношения. Анкара обяви, че ще информира сирийското правителство за операцията.

Турция се подготвя за офанзива в Северна Сирия, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в неделя, че изтегля американските войници, които служиха като буфер за предотвратяване на дълго планира атака срещу кюрдските сили.

Лавров скастри САЩ за "опасната" им игра в Сирия

Лавров скастри САЩ за "опасната" им игра в Сирия

Действията на САЩ можели да разбунят целия регион

По-рано днес руският външен министър Сергей Лавров предупреди за рисковете от изпращаните от Вашингтон смесени сигнали относно изтеглянето на американските сили от Северна Сирия.