Сирийската армия съобщи, че е свалила израелски боен самолет и дрон в Сирия, след като Израел е атакувал позиция на сирийската армия в южната част на арабската страна, информира държавната агенция SANA, цитирана от Ройтерс.

Агенцията пояснява, че самолетът е атакувал позицията на армията в 1 часа тази нощ в района на Кунейтра. Също така е свален безпилотен самолет.

Израелската армия отрича информацията. Армията поясни, че две ракети са били изстреляни по тях по време на въздушните удари, но са пропуснали.

По-рано „Франс прес” съобщи, че израелски самолет е поразил позиции на сирийската армия, след като ден по-рано са били изстреляни снаряди към контролираната от Израел зона на Голанските възвишения.

В съобщение израелската армия отбеляза, че са нанесли удари по „артилерийски позиции на сирийския режим в централната част на сирийските Голански възвишения” в отговор на „ракета”, която в понеделник е паднала в Северен Голан. Няма пострадали.

Говорител на израелската армия поясни, че ракетата най-вероятно не е била изстреляна умишлено, а е част от „вътрешни боеве в Сирия”.  Това е четвъртият инцидент за последните 9 дни.

Вчера в Сирия влезе подготвеното от Русия и САЩ спиране на огъня. 48-часовото примирие не се отнася за терористите.

Договореното между Русия и САЩ спиране на огъня в Сирия влезе в сила

Договореното между Русия и САЩ спиране на огъня в Сирия влезе в сила

Руското военно министерство призова Свободната