Френският министър на вътрешните работи Джералд Дарманин заяви в неделя, че 95 протестиращи са арестувани по време на вчерашните демонстрации срещу законопроекта за глобална сигурност на правителството.

Той също така изрази пълна подкрепа за пострадалите полицаи и жандармеристи, които бяха ранени, от които 48 бяха ранени в Париж.

Всеки, който публично разкрива имена, адреси или снимки на полицаи в интернет, може да бъде изправен пред големи глоби или затвор, според законопроекта. Критиците твърдят, че законопроектът нарушава свободата на печата и словото, което френският президент Еманюел Макрон отхвърли по-рано тази седмица.

Близо 70 полицаи и жандармеристи бяха ранени при сблъсъците. "Окончателните резултати от вчера: 95 задържани. Сред ранените 67 полицаи и жандармеристи, 48 от тях в Париж. Изказвам подкрепата си за тях", написа той в Twitter

По-рано бе съобщено за 64 души, задържани по време на съботните протести, събрали над 52 хиляди души в различни градове на страната. Дарманин съобщи в събота вечерта за осем служители на реда, които са ранени.

Десетки задържани във Франция на протестите срещу закона за сигурността

Десетки задържани във Франция на протестите срещу закона за сигурността

Пострадаха 62-ма полицаи...