Днес сутринта депутат от управляващата Партия на регионите с фамилия Калашников заяви, че украинските специални служби готвят въоръжен  преврат, съобщава агенция РИА "Новости".

Според цитирания депутат за целта са сформирани три групи от офицери от службите, които  планирали арести на депутати, министри и „лично на премиера Янукович".     

Засега обаче няма никакво потвърждение на информацията.

Президентът Виктор Юшченко заяви, че лично се е разпоредил по улиците на Киев да няма нито един въоръжен представител на силовите структури.

Медиите и украинското общество като цяло са обезпокоени от политическата ситуация в страната и слуховете за подготвян преврат.

Водещите украински телевизионни канали решиха да не дават думата на политици на 13 април.

„Петък, 13, няма да е най-приятният ден за политиците, защото ще бъдат лишени от най-голямото си удоволствие - да говорят", коментира за РИА „Новости" журналистът Андрей Капустин.  

Според него това не означава въвеждане на тотална цензура, а просто предупредителна акция, целяща да накара главните „бърборковци" в страната да се замислят, че е време да преминат от подялба на властта към конструктивни действия.