Министърът на труда и социалната политика в Чехия подаде оставка заради обвинения в плагиатство. По този начин Петр Крчал стана вторият член на новото правителство, който подава оставка след подобни обвинения само в рамките на 7 дни, предаде АП.

Петр Крчал положи клетва на 27 юни заедно с останалата част от коалиционното правителство, водено от министър-председателя Андрей Бабиш, което цели да сложи край на периода на политическа нестабилност в Чехия след парламентарните избори от месец октомври миналата година.

Президентът на Чехия назначи второто правителство на премиера Андрей Бабиш

Президентът на Чехия назначи второто правителство на премиера Андрей Бабиш

Ще се нуждае от подкрепата на Комунистическата партия

По-рано днес Крчал е подал оставката си, след като той беше обвинен в това, че е изплагиатствал голяма част от своята дипломна работа за получаване на образователно-квалификационна степен "бакалавър" през 2007 година.

В Университета "Томас Бата", намиращ се в източния град Злин, където Крчал е следвал "бакалавър", вече тече разследване по случая.

Припомняме, миналата седмица правосъдният министър на страната Татяна Мала подаде оставка, след като беше обвинена, че е плагиатствала различни части от две дисертации в два чешки университета.