Изпълнителният директор на SpaceX Илон Мъск разкри следващата стъпка от мисията до Марс, съобщава СиЕнЕн.

По време на фестивала SXSW предприемачът отговаря на въпроси. Той разкри невероятно амбициозен график за изпълнение на визията си за междупланетарно пътуване. По думите му компанията SpaceX ще бъде готова да лети до Марс с първата си ракета през 2019 г.

Мъск предложи пътуване от град до град с ракета

Мъск предложи пътуване от град до град с ракета

Разстоянието от 11 265 километра е взето само за 39 минути

Конструираме първия кораб или междупланетарен кораб. И вероятно ще може да извърши кратки полети през първата половина на следващата година, сподели Мъск.

През миналата година той заяви, че мегаракетата Big Falcon Rocket един ден ще може да извършва междуградски полети на планетата за изключително малко време - 30 минути от Ню Йорк до Шанхай.

Шефът на "Тесла" изрази надежда, че мегаракетата ще кацне на Марс през 2022 г. и ще извърши първите мисии с доставяне на товари на Червената планета. Впоследствие планът е ракетата да закара хора до Марс. Крайната цел е трайно колонизиране на Червената планета.

Милиардерът винаги отрича, че иска да управлява планетата. През уикенда той разкри подробности относно визията си за пряка демокрация, при която "хората пряко гласуват по въпроси вместо да бъдат представяни от правителство".

Той предлага законите да се прокарват с мнозинство от 60%, но в същото време и преди над 40% ще могат да се отменят закони.

Според него многото регулации могат да навредят и да попречат на обществото да се развива.

Води до "втвърдяване на артерията на цивилизацията", добави той.