Разследващи, работещи със специалния прокурор, който разследва дали Русия се е намесила на президентските избори в САЩ през 2016 г. са поискали от Белия дом да предостави документи, свързани с Майкъл Флин.

Това пише американското издание "Ню Йорк таймс", цитирано от ДПА.

Спецпрокурорът Мълър свика съдебно жури по руската афера на Тръмп

Спецпрокурорът Мълър свика съдебно жури по руската афера на Тръмп

Това е нова фаза в разследването...

Следователите също разпитват свидетели дали бившият съветник по националната сигурност на президента Доналд Тръмп е получил пари от турското правителство в края на предизборната кампания на американския милиардер, отбелязва вестникът, позовавайки се на източници.

Молбата не е официална призовка, пише "Ню Йорк таймс", но изглежда, че за първи път Белият дом е помолен да предостави документи на екипа на Робърт Мълър.

В четвъртък американски издания писаха, че Мълър е сформирал във Вашингтон съдебно жури по случая с Русия. Екипът на прокурора търси "документи, свързани с бизнес делата" на Флин, който подаде оставка през февруари, след като призна, че не е предал пълната информация за контактите си с бившия руски посланик Сергей Кисляк.

Флин е разследващ също от жури във Вирджиния и комисии към двете камари на Конгреса. Все още се търсят отговори на въпроси, свързани с лобиране на Флин в полза на Русия и Турция.