Бившият стратег на Белия дом Стив Банън мисли, че Доналд Тръмп страда от ранна фаза на деменция и тайно е водил кампания за премахването му от власт със задействане на 25-ата поправка. Това е разкрил телевизионният продуцент Ира Роузен, пише "Гардиън".

Роузен е автор на нов мемоар за работата си за CBS, озаглавен Ticking Clock: Behind the Scenes at 60 Minutes. Авторът на новата книга говори за подкаст към Yahoo News. Запитан за контактите си с Банън, които е създал около опитите да организира интервю, Роузен отговори: "Стив е много бъбрив, голям клюкар. Той се превърна в източник на много медийни хора във Вашингтон".

Стив Банън - последният помилван от Доналд Тръмп

Стив Банън - последният помилван от Доналд Тръмп

Решение на президента преди да напусне Белия дом

Банън бе главен стратег на Доналд Тръмп до уволняването му през август 2017 г. След загубата на президентските избори срещу Джо Байдън, Тръмп помилва Банън по обвинения в измама, свързани с набирането на средства за построяването на стена по американско-мексиканската граница.

В книгата си Роузен пише, че Банън вярва, че Тръмп страда от ранна фаза на деменция и има голяма вероятност да бъде отстранен от власт със задействане на 25-ата поправка. Потенциалното използване на поправката е дискутирано нашироко по време на управлението на президента на САЩ Доналд Тръмп.

Тръмп отново се съветва с Банън

Тръмп отново се съветва с Банън

Обсъждал изборите с бившия си главен стратег