Стрелецът в дискотеката в Констанца е бил иракският гражданин от кюрдски произход. Той живеел в Германия от 30 години. По информация на местните медии нападателят е бил зет на собственика на дискотеката, информира БиБиСи.

Причината за стрелбата в дискотеката в Констанца, Германия, била възникнал спор между зета на собственика и охранител на дискотеката.

34-годишен иракчанин е убиецът от германската дискотека
Обновена

34-годишен иракчанин е убиецът от германската дискотека

Живял е в Германия от няколко години и не е търсел убежище, полицията изключва тероризъм като мотив

Нападателят бил изхвърлен от клуба от бодигарда след възникнал конфликт между двамата. Малко след това мъжът се върнал в клуба с автомат "M16" и прострелял смъртоносно охранителя.

Властите в Германия са категорични, че не става дума за терористичен акт.

Припомняме, 1 човек почина, а четирима бяха ранени при стрелбата в нощния клуб "Грей" в Констанца. Между ранените има и български гражданин, посочиха от Министерството на външните работи. Стана ясно обаче, че сънародника ни не е ранен при стрелбата, а при настъпилата паника вследствие на изстрелите.

Установено е, че пострадалият български гражданин не е потърсил съдействие в генералното ни консулство. Предполага се, че човекът е осъществил контакт с близките си и намесата на консулството ни била излишна. "От полицията получихме лаконичен отговор, че има пострадал български гражданин, но нараняванията му не се дължат на попаднал в тялото куршум в тялото. Повече от това не е известно на генералното консулство", съобщи пред Нова телевизия консултът ни в Мюнхен.

МВнР съобщава за пострадал българин при инцидента в Германия

МВнР съобщава за пострадал българин при инцидента в Германия

Българинът не е пострадал при стрелбата, а се е наранил при създалата се ситуация на уплах

Нападателят е ранил и полицаи. Според германските медии полицаят е бил спасен от шлема, който отклонил куршума на стрелеца.

От звеното по наказателно разследване са информирали, че деянието е можело да причини много по-големи последствия, защото използваното оръжие е "абсолютно военно оръжие", а стрелецът явно знаел как да го използва.