Талибани атакуваха търговска сграда помещаваща хотел в западен Афганистан, убивайки трима служители по сигурността и ранявайки 10, съобщава "Ройтерс".

Талибаните поемат отговорност и заявяват, че техните бойци са се позиционирали в сграда и са стреляли по полицейския щаб.

Нападнати са сградата с хотел, няколко заведения за хранене и магазини, разположени близо до полицейския щаб и къщата на губернатора в Кала-е-Нав, столицата на провинция Бадгис.

Абдул Латиф Рустай, директор на болница в Кала-е-Нав коментира, че 10 ранени, включително четирима души от силите за сигурност, са откарани в болница.

Абдула Афзали, член на провинциалния съвет на Бадгис допълва, че силите за сигурност продължават да се борят с талибанските бойци, а служители в министерството на вътрешните работи в Кабул коментират, че двама от тримата нападатели са убити.

Полицията е обградила сградата, обяснява говорителят на министерството на вътрешните работи Насрат Рахими.

Миналата седмица талибаните и американски представители прекратиха седмия кръг от мирните преговори с признаци на напредък в усилията за прекратяване на 18-годишната война.

В същото време афганистанска делегация и членовете на ислямистката групировка се договориха за "пътна карта за мир".

25 деца сред тежко ранените при атентата в Афганистан

25 деца сред тежко ранените при атентата в Афганистан

Талибаните вече поеха отговорност за атентата