Тамилските тигри обвиниха правителствените войски на Шри Ланка в убийството на над 1000 цивилни граждани по време на военната офанзива срещу бунтовниците.

Властите отхвърлиха всички обвинения и в отговор на това от своя страна обвиниха тамилските тигри, че са стреляли по невинни, съобщи БиБиСи.

Само за днес до обед цивилните, напуснали домовете си в размирния район в северната част на Шри Ланка, са близо 50 хил. души.

Междувременно от правителствените сили съобщиха, че отново са атакували сепаратистите в територията, която все още е окупирана от тамилските тигри.

Те са нахлули в още две села и са успели да върнат контрола в трето.

От Международната организация на червения кръст изразиха силната си загриженост за това, че в зоната на боевете все още има много цивилни, чиито живот е в реална опасност.

Близо 70 000 са жертвите на 20-годишната война между двете страни.

Припомняме, в началото на февруари тази година правителството на Шри Ланка отхвърли призива на САЩ и други страни да преговаря с Тамилските тигри.

През март върховният комисар в ООН по правата на човека Нави Пилай призова двете враждуващи страни да прекратят военните действия в североизточната част на острова.