Тайван започна да посреща завръщащите се посетители в четвъртък, след като най-накрая премахна задължителната карантина за контрол на разпространението на COVID-19, съобщава Ройтерс.

Тайван запази някои от правилата си за влизане и карантина, тъй като големи части от останалата част на Азия ги облекчиха или ги премахнаха напълно, въпреки че през юни намали броя на дните, необходими в изолация за пристигащи.

Докато Тайван отчете почти седем милиона случая на COVID-19 от началото на тази година, правителството продължи с повторното му отваряне, заявявайки, че животът трябва да се върне към нормалното, особено предвид високите нива на ваксиниране.

Правителството приветства първите пристигащи, които се възползваха от края на карантината с полет от Банкок на главното международно летище на Тайван в Таоюан, извън Тайпе.

Някои правила остават в сила, включително изискване хората да наблюдават здравето си в продължение на седем дни след пристигането си и да си правят бързи тестове.

На тайванските граждани и чуждестранните жители не беше забранено да напускат и след това да влизат отново по време на пандемията, но трябваше да бъдат поставени под карантина у дома или в хотели до две седмици.

Преди пандемията Тайван беше популярна туристическа дестинация, най-вече за пътници от Япония, Южна Корея и Югоизточна Азия, привлечени от кухнята и природните красоти на острова.