Тайван допълнително затегна ограниченията в сряда, за да контролира случаите на COVID-19, включително забрана за хранене в ресторанти, тъй като се съобщава за ново нарастване на инфекциите, съобщава "Ройтерс".

След месеци на относителна безопасност с добре контролирана пандемия, Тайван преживява увеличаване на броя на случаите в страната и обяви второ ниво на предупреждение, ограничавайки събиранията и затваряйки местата за забавление.

Обявявайки 633 нови случая, включително 11 смъртни случая, здравният министър Чен Ших-чун коментира, че въпреки че пикът на случаите е бил на 17 май и няма драматично влошаване, е твърде рано да се каже дали ситуацията се подобрява

Чен заяви, че ограниченията ще бъдат затегнати, като ресторантите могат да предлагат само храна за вкъщи и глоби за хора, които не носят маски за лице навън.

Хората трябва да ограничат времето, през което са навън, добави той. "Излизайте по-малко и купете повече", каза Чен.

Тайван е отчел общо 6091 инфекции от началото на пандемията, включително 46 смъртни случая. Повечето от заразените в настоящата вълна са имали или никакви, или леки симптоми, според правителството.