Президентът на САЩ Доналд Тръмп и председателят на Държавния съвет на КНДР Ким Чен - ун не само са провели три лични срещи, но и са говорили по телефона. Това съобщи АП.

Агенцията се позовава на пресконференция на Доналд Тръмп.

Провал на преговорите между Северна Корея и САЩ

Провал на преговорите между Северна Корея и САЩ

Все още всяка от страните не е склонна на компромиси по ядрената програма

Американският лидер за пореден път изрази мнение, че ако не бяха опитите му на най-високо ниво да реши проблема с ядреното развитие на Пхенян, сега САЩ и Северна Корея биха били във война.

През юни 2018 г. в Сингапур се проведе първата среща в САЩ на върха на САЩ и КНДР, след която беше приет съвместен документ. Тогава Пхенян се ангажира с денуклеаризацията на Корейския полуостров в замяна на гаранциите за сигурност от Вашингтон. Втората среща на върха на КНДР и САЩ се проведе в Ханой на 27-28 февруари. Доналд Тръмп и Ким Чен - ун на него след няколко срещи, включително лице в лице, не можаха да постигнат споразумение и не подписаха съвместен документ.

Швеция се надява на нови преговори между Северна Корея и САЩ

Швеция се надява на нови преговори между Северна Корея и САЩ

Ан Линде смята, че разговорите са конструктивни

На 30 юни се проведе третата среща между Доналд Тръмп и Ким Чен -ун, която се проведе в демилитаризираната зона на границата на КНДР и Република Корея.

На 5 октомври представители на Съединените щати и Северна Корея се срещнаха в Швеция, но преговорите на работното ниво приключиха безрезултатно.