Шведският министър на външните работи Ан Линде се надява, че делегациите на САЩ и Северна Корея скоро ще могат да се върнат в кралството за преговори, съобщават местни медии.

"Вярваме, че конструктивните преговори продължават," отбеляза Ан Линде. "Страните успяха да изяснят взаимно позициите си по различни въпроси по такъв начин, че, надяваме се, да поставят основата за продължаване на диалога. Ситуацията обхваща много трудни въпроси, където партньорите често са далеч. отделно. Нищо не може да бъде решено в една среща. "

Провал на преговорите между Северна Корея и САЩ

Провал на преговорите между Северна Корея и САЩ

Все още всяка от страните не е склонна на компромиси по ядрената програма

"Швеция даде да се разбере на страните, че сме на разположение за нови срещи. Надяваме се, че това ще се случи. Диалогът е единственият начин за мирно уреждане на ситуацията на Корейския полуостров", продължи Линде.

Предварителна двустранна среща между САЩ и КНДР започна в петък на шведския остров Лидинго в конферентната зала на Вила Елвик Странд. В събота бяха проведени работни преговори, които бяха прекъснати. Според Dagens Nyheter, позовавайки се на говорителката на външното министерство на Северна Корея Ким Мюн-Гил, севернокорейската страна е разочарована от САЩ, които не са готови да им предложат нищо.

Путин изчетка Тръмп, направил историческа стъпка по отношение на Северна Корея

Путин изчетка Тръмп, направил историческа стъпка по отношение на Северна Корея

Трябвало да се отдаде дължимото на Тръмп заради смелостта му и способността му да предприема необикновени стъпки

Както се посочва в изявление на външното министерство на КНДР в неделя по каналите на Централната телеграфна агенция на Корея (CTAC), Пхенян няма да води преговори със САЩ, докато Вашингтон не предприеме "реални стъпки за пълно и необратимо изоставяне на враждебна политика"