Британският печат отделя основно внимание на решението на кабинета на премиера Тереза Мей да подкрепи проекта на споразумението за Брекзит. Вестниците заемат различни позиции, но като цяло са обединени и изразяват съмнението си относно перспективите пред премиера и сделката.

"Гардиън" излезе със заглавие "Планът на Мей за Брекзит: разделя кабинета, разделя партията и разделя нацията". В статията вестникът подчертава, че 11 министри са се обявили против сделката.

"Дейли телеграф" цитира думите на Мей, че "предстоят тежки дни". В статията се критикува споразумението с Брекзит и се коментира вероятността за оспорване на лидерството на Мей.

"Таймс" пише за пукнатините в кабинета на Мей и намеква, че премиерът е заплашил със сценарий да няма Брекзит, за да принуди министрите да подкрепят проектоспоразумението.

"Дейли мейл" пише, че Мей ще се бори докрай, но предупреждава за заплаха от "преврат до дни".

Вестник "Ай" акцентира върху това дали разделеният кабинет да подкрепи премиера. В статията се изброяват различията и спорните точки.

Седмичникът "Новият европеец" смята, че това е последното споразумение на Мей.

"Сън" отбелязва, че "мекото" споразумение на Мей е критикувано от всички страни.

"Мирър" отделя внимание на разделението във "Военния кабинет" и подчертава, че 40 тори подготвят заговор за свалянето на премиера.

"Файненшъл таймс" пише, че Мей е получила подкрепата на кабинета по време на "свиреп дебат" и сега е изправена пред нова битка в парламента.

"Метро" предлага два варианта: "Подкрепи Мей или уволни Мей".

"Дейли експрес" излиза със заглавие: "Моето споразумение или няма да има Брекзит".

Вестник "Скотсмен" пише, че Мей може да е оцеляла по време на битката, но за колко дълго. Според изданието Лондон трябва да се върне на масата за преговори.

На континента вестниците отделят внимание на успеха на Мей да убеди кабинета да подкрепи проектоспоразумението.