Най-малко 10 души са ранени при взрив в мол "Перекресток" в Санкт Петербург, съобщава РБК.

Първоначалните данни сочат, че неустановено устройство е гръмнало в хладилна витрина на магазин. Тя е била разположена на първия етаж на мола, потвърдиха от местната полиция.

Един от десетимата ранени беше изписан тази вечер от болницата, в която бе приет.

Взривът е еквивалент на 200 гр. тротил. Властите са открили и разпръснати метални предмети. 

Полицията работи по версията за терористичен акт.

Терор в метрото на Санкт Петербург
Обновена

Терор в метрото на Санкт Петербург

Най-малко 10 загинали и около 47 са пострадали

Оперативният щаб на Националния антитерористичен комитет на Русия координира ситуацията във връзка с взрива в супермаркета в Санкт Петербург, предаде ТАСС.

В съобщение на комитета се казва, че взривното устройство е било поставено в шкафче за съхранение на вещи в магазина. Следствените органи засега са възбудили наказателно дело за "опит за убийство на две и повече лица".

По предварителна информация четирима от ранените са откарани в болница. Други шестима се преглеждат от лекари.

В резултат на взрива няма сериозни разрушения в супермаркета. Повредени са само касов апарат, частично таван и една стена, заявил пред ТАСС източник от силите за сигурност.

Взривът е станал в магазин на Кондратиевски проспект в северната част на града, в 18,30 часа местно време. Около 70 души са изведени от магазина след експлозията.

На място е изпратен екип от следователи, обстоятелствата се изясняват.

ТАСС допълва, че инцидентът е станал в развлекателен комплекс на първия етаж на магазина, където се намират клетките за багаж.