Френски прокурор потвърди, че поне двама от ислямистите, които убиха 15 души в Испания миналата седмица, са били в Париж преди атаките, за да направят нещо повече от само "шопинг", съобщава Ройтерс.

Следователите разследва дали заподозрените зад атаките в Барселона и Камбрилс имат връзки с Франция или Белгия и изследват движението им през последните седмици, тъй като търсят връзки с евентуални клетки другаде в Европа.

Колата, използвана при нападението в морския курорт Камбрилс, на юг от Барселона, беше заловен от скоростна на камера в района на Париж.

Атентаторът от Барселона и негов съучастник посетили Париж 4 дни преди атаката

Атентаторът от Барселона и негов съучастник посетили Париж 4 дни преди атаката

Членовете на групата терористи също така се срещали в апартамент в Рипол, Испания няколко пъти в месеца от дълго време

Парижкият прокурор Франсоа Молинс потвърди пред репортери, че двама или трима заподозрени са били в Париж на 11-12 август и са останали в хотел в южната част на Париж. Френските медии съобщават, че в един момент по време на пътуването един от бойците е купил камера.

"Никой не може да повярва в този момент, че това пътуване е било извършено, за да купи фотоапарат", каза Молинс на пресконференция.

"Трябва да разберем какво са правили във Франция", допълва той

Молинс отказа да даде допълнителни подробности, но заяви, че разследването във Франция е съсредоточено върху това, с кого са се срещнали заподозрените, къде са били и какво са купили.

Терористите от Барселона планирали по-голяма атака

Терористите от Барселона планирали по-голяма атака

Това призна един от заподозрените пред съда