"Ислямска държава" пое отговорност за касапницата в Барселона , съобщи Ройтерс.

Агенцията се позовава на изявление на групировката в ислямистки сайт. От него става ясно, че нападателите са войници на Ислямска държава и мъченици за правата вяра.

Продължава издирването на двама българи в Барселона

Продължава издирването на двама българи в Барселона

Близките им не могат да се свържат с тях

Най-малко 12 души са загинали, а други 80 са били приети в болница след терористичното нападение в Барселона.

Това заяви регионалният премиер на Каталуния Карлес Пучдемон. Той потвърди, че испанската полиция е арестувала двама души. Засега не е ясен броят на нападателите.

Двама души и още един ван издирват в Испания?

Двама души и още един ван издирват в Испания?

До този момент трима са задържаните

По-рано министърът на вътрешните работи в правителството на областта Жоаким Форн потвърдиха за 13 убити и най-малко 50 ранени.

В същото време стана ясно, че няма заподозрени, които да са се укрили в заведение в Барселона.

Световните лидери осъдиха нападението и изразиха своята солидарност с испанския народ.

Трети задържан за нападенията в Испания

Трети задържан за нападенията в Испания

Мъжът е задържан в град Рипол

В центъра на Барселона е настъпила "масивна катастрофа" с ван, който се е врязал в хора, има ранени, съобщават световни агенции и полицията на града.

Инцидентът е станал на улица "Рамбла" - много популярна сред туристите. Полицията предупреди да не се минава в района на площад "Каталуня".

По информация на "Ел Паис" шофьорът на превозното средство е избягал пеша, след като е изоставил автомобила. По-късно е бил задържан.

Двама въоръжени са нахлули в един от ресторантите в центъра на Барселона, след станалото нападение, предаде "Ройтерс" като се позова на местни медии. По първоначална информация взети са заложници.

Затворена е близката метростанция, спирката на градската железница, магазини и ресторанти.

Полицията в Барселона помоли гражданите да не разпространяват снимки от уважение към жертвите и техните близки. 

Районът на инцидента е отцепен от полицията. На място има линейки и полицейски автомобили.

 

Според информация на ТАСС в района на пазар "Бокерия" се е чула стрелба.

Властите в Каталуния потвърдиха за 13 убити и най-малко 50 ранени при днешната терористична атака в Барселона. Това потвърди министърът на вътрешните работи в правителството на Каталуния Жоаким Форн.

В същото време стана ясно, че няма заподозрени, които да са се укрили в заведение в Барселона, както съобщиха по-рано редица медии.

Припомняме, въпреки че в последните години терористични нападения в Испания не са се случвали, едни от най-кръвопролитните атаки в Европа са именно тези от 11 март 2004 г. в четири влака за гара "Аточа" в Мадрид. Тогава загинаха близо 200 души, включително четирима българи. Отговорност за атентата поема "Ал Кайда".

преди 6 години в 15:24 ч.

Премиерът на Великобритания Тереза Мей нареди спешно разследване по сигнал за изчезнало дете при терористичния акт в Барселона. Детето е британски гражданин, съобщи БиБиСи.
По думите на Мей детето е с двойно гражданство.

По-рано стана ясно, че се издирва и друго дете. То е 7-годишно и е от Австралия.

Последно обновление в 15:29 ч. на 18.08

преди 6 години в 15:14 ч.

Министър-председателят на Испания Мариано Рахой свика среща на съвета за кризистни ситуации към Министерството на вътрешните работи в страната, посочи Mossos.

 

Последно обновление в 15:15 ч. на 18.08

преди 6 години в 14:55 ч.

По официални данни пострадали във вчерашната атака са около 130 души. 

преди 6 години в 14:54 ч.

Четвърто лице е задържано във връзка с атентата в Барселона

Властите в Барселона са задържали четвърто лице по подозрения в съпричастност към терористичните актове вчера на булевард "Ла Рамбла" в Барселона и в Камбрилс. 

преди 6 години в 14:04 ч.

Жертвите и пострадалите са от 34 различни националности

Жертвите и пострадалите при терористичния акт в Барселона и Камбрилс са от 34 разлияни националности, съобщи испанската медия Mossos. 

Ето и списък със всички националности на пострадалите. Няма данни за ранени българи.

Последно обновление в 14:20 ч. на 18.08

преди 6 години в 13:52 ч.

Засилени мерки за сигурност в Европа след нападението в Барселона

Засилени мерки за сигурност и вълна от съпричастност обзеха Европа след вчерашния терористичен акт в Барселона и Камбрилс.

Властите в Италия патрулират непрекъснато пред посолството на Испания в страната.

Снимка 308426

Източник: EPA/БГНЕС

В някои държави испанските знамена на посолствата на страната са спуснати в знак на съпричастност към загиналите и ранените в атаката.

Снимка 308437

Източник: EPA/БГНЕС

преди 6 години в 13:33 ч.

Жертвите на нападението са вече 14

Властите в Каталуния са подтвърдили смъртта на още един от пострадалите при вчерашния атентат. Жената е починал влседствие на нараняванията си в болница "Joan XXIII", съобщи Mossos.

преди 6 години в 13:08 ч.

Минута мълчание в памет на жертвите в Барселона

Минута мълчание в памет на починалите при терористичните атаки в Барселона и Камбрилс.

На площад „Каталуния” присъстваше и крал Фелипе VI.

Последно обновление в 13:18 ч. на 18.08

преди 6 години в 13:01 ч.

Стотици жители на Барселона се събраха, за да отдадат почит към жертвите на терористичната атака на булевард „Ла Рамбла”. Много от хората положиха цвета, свещи и други предмети на мястото, където терористите убиха 13 и раниха над 100 души, съобщи БиБиСи.

В 12 часа местно време цяла Барселона запази едноминутно мълчание. В страната е обявен 3-дневен траур.

Снимка 308419

Източник: EPA/БГНЕС

Последно обновление в 13:03 ч. на 18.08

преди 6 години в 12:56 ч.

Стана ясно името на първата жертва на терористичния акт на булевард „Ла Рамбла” в Барселона. Загиналият се казва Франциско Лопес Родригес, съобщи БиБиСи.

По информация на „El Pais” мъжът е 60-годишен испански гражданин от Гранада. Жената на Родригес е била сериозно ранена при атаката. Племенницата и синът на двойката също са починали.

преди 6 години в 12:33 ч.

Главният заподозрян за атентата на "Ла Рамбла" - Муса Укабир

18-годишният Муса Укабир е основният заподозрян за извършването на нанападението с автомобил от вчера вечерта на булевард "Ла Рамбла" в Барселона, съобщава изданието "El Mundo".

Муса Укабир е брат на първото лице, което беше завъртяно в медиите като издирван от полицията. Дрис Укабир, чийто документи бяха открити в микробуса на нападението, се предаде обаче в полицията, след като медиите разпространиха името и снимката му.

преди 6 години в 12:26 ч.

Осем от ранените във вчерашния атентат на булевард „Ла Рамбла” в Барселона са в критично състояние. Това заяви председателят на община Каталуния Карлос Пучдемонт, съобщи БиБиСи.

 

преди 6 години в 12:21 ч.

Футболистите от футболния клуб Барселона запазиха минута мълчание в съпричасност с жертвите и пострадалите при вчерашния терористичен акт на булевард "Ла Рамбла" в Барселона и в града Камбрилс. 

преди 6 години в 12:14 ч.

Разказ на свител:

Полицията го застреля и той падна на земята. След секунди се изправи и тръгна към полицаите. Той се смееше. Продължи да им се смее, а те го застреляха отново”, споделя очевидец на нападението в Камбрилс. Мъжът е бил на метри от атентаторите и полицията в момента на обезвреждането на нападателите, съобщи БиБиСи. 
В Камбрилс бяха застреляни 5 нападатели. Атаката беше идентична като тази в Барселона – терористите са били във ван и са бутали хора по улицата. Ранените са седем – 6 цивилни и един полицай.

Последно обновление в 12:19 ч. на 18.08

преди 6 години в 11:03 ч.

Движението в центъра на Камбрилс е блокирано, информира Министерството на външните работи на Р. България.
Властите са разпоредили туристите и гражданите да чакат разрешение от органите на реда, преди да излязат от своите къщи.

преди 6 години в 10:52 ч.

Коланите с експлозиви, които са носили петимата терористи в Камбрилс, не са били иснтински. На коланите не е имало взривоопасни вещества, съобщава Mossos.
Припомняме, всичките 5 терористи от Камбрилс са мъртви. Единият от тях беше ранен, но стана ясно, че по-късно е починал.

преди 6 години в 10:49 ч.

Жан-Клод Юнкер осъди нападенията в Барселона и Камбрилс.
"С голяма скръб и страдание научих за терористичната атака в сърцето на Барселона. Моите мисли са с хората в Барселона", посочва Юнкер.

Жан-Клод Юнкер: Подобно варварство няма да ни уплаши

Жан-Клод Юнкер: Подобно варварство няма да ни уплаши

Председателят на ЕК осъди нападенията в Барселона и Камбрилс

преди 6 години в 10:30 ч.

Разкази на свидетели на нападението на булевард "Ла Рамбла" в Барселона.

преди 6 години в 10:26 ч.

Трафикът по булевард "Ла Рамбла" ще бъде преустановен днес.
От съображения за сигурност станциите "Liceu" (L3) и "Catalunya" (L1 и L3) ще бъдат затворени. Влаковете няма да спрат на тях.

преди 6 години в 10:22 ч.

Каталуния ще почете с минута мълчание жертвите и пострадалите при терористичните атаки вчера в Барселона и Камбрилс. Припомняме, в Испания са обявени три дни на траур в съпричастност с трагедията.

Стана ясно, че в някои части на Каталуния вече работи градския транспорт.

Има информация за още 5 хоспитализирани души, съобщава испанската медия Mossos.

Последно обновление в 10:23 ч. на 18.08

преди 6 години в 10:02 ч.

Според главния прокурор на Върховия съд в Испания Хавиер Сарагоса нападателите от Барселона и Камбрилс не са имали предишни престъпни деяния. Те не са били свързани с терористична дейност, предаде БиБиСи.

Последно обновление в 10:04 ч. на 18.08

преди 6 години в 09:59 ч.

Министърът на вътрешните работи на Франция Жерар Колумб не вярва, че нападателите от Барселона и Камбрилс са свързани с Франция, съобщи Ройтерс.

По думите му 17 френски граждани може да са с опасност за живота вследствие на травмите от вчерашната атака. По-рано Жерар заяви, че пострадалите френски граждани са 26, от които 11 в тежко състояние.

преди 6 години в 09:53 ч.

Трети задържан за вчерашните атаки в Барселона и Камбрилс

Испанската медия Mossos съобщи, че властите в Каталуния са задържали трети мъж по подозрения в съучастие към терористичните атаки вчера на булевард "Ла Рамбла" в Барселона и град Камбрилс.
Мъжът е задържан в град Рипол, намиращ се в провинция Херона в Каталония.

преди 6 години в 09:45 ч.

Резюме на атаките в Испания

Това, което знаем досега за атаките в Испания:

  • Най-малко 13 души са убити в атаката с ван на булевард „Ла Рамбла”. Над 100 са ранени.
  • Пострадалите и жертвите са от 24 различни националности. Изяснено е, че единият от починали е гражданин на Белгия.
  • Френският външен министър е съобщил за 26 пострадали френски граждани при атаките вчера. 11 от ранените са със сериозни наранявания.
  • Продължава издирването на двама българи в Барселона. Близките им не могат да се свържат с тях.
  • Полицията в Барселона арестува двама. (Стана ясно, че най-вероятно двамата задържани не са съпричастни към атаката)
  • Издирва се шофьора на вана, причинил смъртта на 13 души на булевард „Ла Рамбла”.
  • Часове след атаката в Барселона имаше и второ нападение – в град Камбрилс.
  • Втората атака е била свързана с първата. Нападателите прегазили няколко човека с ван, преди да бъдат застреляни от властите.
  • Ранени са 7 души – 6 цивилни и един полицай. Двама от ранените цивилни са с тежки наранявания.
  • Четирима от общо 5 нападатели в Камбрилс са били убити веднага, а петият е бил ранен. Стана ясно, че той също е починал.
  • Всичките нападатели от Камбрилс са носели колани с експлозиви.
  • „Ислямска държава” пое отговорност за атаката.
  • Това е втората най-смъртоносна атака в Испания след атентата в Мадрид от 2004 година, когато загинаха повече от 190 души.

преди 6 години в 09:30 ч.

Снимки показват паниката след терора в Барселона вчера. 

преди 6 години в 09:18 ч.

Продължава издирването на двама българи в Барселона

Продължава издирването на двамата българи в Барселона. Това заяви пред bTV консулът ни в Мадрид Борислав Евлогиев.
Близките на сънародниците ни не могат да се свързат с тях. 
Припомняме, Министерството на външните работи съобщи, че към момента няма информация за пострадали българи. Стана ясно обаче, че пострадалите при атаките са от 28 националности. 

преди 6 години в 09:15 ч.

Продължава издирването на един или повече нападатели в Барселона. Властите са подтвърдили, че четирима от нападателите в Камбрилс са мъртви. Петият терорист, който беше ранен, също е починал. 
Нападателят от булеварда "Ла Рамбла" обаче остава в неизвестност. Властите работят и по версията за повече от един атентатори.

Испанската полиция издирва поне един нападател

Испанската полиция издирва поне един нападател

Две терористични атака за една вечер - в Барселона и в Камбрил

преди 6 години в 08:37 ч.

Известният булевард "Рамбла" преди и след терористичния акт от вчера. 
Булевардът е едно от най-оживените места в Барселона.

преди 6 години в 08:34 ч.

Властите в Испания са подтвърдили, че петият терорист от Камбрилс, който беше ранен, е починал, съобщи Mossos.

преди 6 години в 08:24 ч.

Още преди два месеца ЦРУ е предупредила полицията в Каталуня за заплаха от терористични атаки в Барселона, съобщава El Periodico.

Според американското разузнаване една от възможните цели на нападението би била именно улица „Рамбла“, където вчера терористичното нападение взе 13 жертви на място и рани повече от 100 души.

преди 6 години в 07:43 ч.

Испанската полиция издирва атентатора, който извърши нападението на пешеходната търговска улица "Рамбла" в центъра на Барселона вчера надвечер.

преди 6 години в 02:42 ч.

Испанският премиер Мариано Рахой заяви, че страната му е солидарна в скръбта си с Барселона и другите градове в Европа, пострадали от атентати. След вчерашния атентат Рахой посети Барселона.

преди 6 години в 02:19 ч.

Каталунската полиция обяви, че двамата задържани не са шофьорите на вана, предава Ройтерс. Единият е мароканец, а другият - от испанския анклав Мелиля.

преди 6 години в 01:44 ч.

Българският консул в Мадрид Борислав Евлогиев заяви пред БНТ, че двама българи са се свързали с посолството ни в Испания във връзка с атентата в Барселона. Единият гражданин е е търсел сестра си, а другият - свой близък.

преди 6 години в 00:31 ч.

Властите в Испания обявиха тридневен траур.

Ван се вряза в тълпа от хора в центъра на Барселона. Загинали са 13 души и 80 са ранени, 15 са с опасност за живота. Според българското консулство няма информация за пострадали българи.

Целият район на атентата  бе блокиран, градският транспорт и метрото - спрени.

Последно обновление в 01:04 ч. на 18.08

преди 6 години в 00:06 ч.

Белгийка е загинала в терора на Барселона

Белгийска гражданка е сред жертвите на кървавото нападение в Барселона. Министърът на вътрешните работи Дидие Рейндерс потвърди, че става дума за жителка на Фландрия, която е била на почивка в Испания.

Нейните близки са били уведомени за трагичния инцидент. Външно министерство на Белгия проверява всичките туристи от страната дали са в безопасност.

преди 6 години в 23:52 ч.

Трима германци са сред жертвите

Най-малко трима германци са загинали в терористичния акт в Барселона. Това обяви в четвъртък телевизия ZDF.

Бял микробус Фиат в продължение на половин километър гази разхождащите се по ул. Рамбла в центъра на града. Бяха убити 13 души, а други 80 – ранени. Един от нападателите е убит от полицията, други двама са задържани.

преди 6 години в 23:44 ч.

Айфеловата кула потъва в мрак за Барселона

Осветлението на Айфеловата кула ще бъде изгасено в 0.45 часа в петък. Това се прави в памет на жертвите от терористичното нападение в Барселона.

Това написа в профила си в Туитър кметът на Париж Ан Идалго.

преди 6 години в 23:34 ч.

Дрис Укабир, на името на когото е бил нает бусът, използван за атентата в Барселона, е заявил пред полицията в Каталуния, че са му откраднати документите. Това съобщи в. "Вангуардия".

Дрис Укабир беше смятан за един от основните организатори на атентата. 

преди 6 години в 23:29 ч.

Лондон стои заедно с Барселона срещу злото на тероризма. Това написа в Туитър кметът на Лондон Садик Хан.

преди 6 години в 23:22 ч.

Барселона ще запази минута мълчание в петък по обед. Това обяви кметът на града  Ада Колау.

По този начин ще се почете паметта на 13-те загинали и на 80-те ранени.

преди 6 години в 23:05 ч.

Обама осъди атаката в Барселона

Мишел и аз в мислите си сме с жертвите и техните семейства в Барселона. Американците винаги ще стоят заедно с испанските си приятели. Прегръдка( исп.)

преди 6 години в 22:55 ч.

Най-малко 12 души са загинали, а други 80 са били приети в болница след терористичното нападение в Барселона.

Това заяви регионалният премиер на Каталуния Карлес Пучдемон. Той потвърди, че испанската полиция е арестувала двама души. Засега не е ясен броят на нападателите.

По-рано министърът на вътрешните работи в правителството на областта Жоаким Форн потвърдиха за 13 убити и най-малко 50 ранени.

В същото време стана ясно, че няма заподозрени, които да са се укрили в заведение в Барселона.

преди 6 години в 22:44 ч.

"Ислямска държава" пое отговорност за касапницата в Барселона , съобщи Ройтерс.

Агенцията се позовава на изявление на групировката в ислямистки сайт. 

В него става ясно, че нападателите са войници на Ислямска държава и мъченици за правата вяра. 

Последно обновление в 22:50 ч. на 17.08

преди 6 години в 22:29 ч.

Автомобил блъсна трима полицаи, които опитали да го спрат за проверка в Бареселона.

Това е станало на известния булевард "Диагонал".

Не е ясно дали шофьорът е свързан с атаката в града. След като блъснал полицаите, той избягал с колата от местопроизшествието.

преди 6 години в 22:19 ч.

Един от предполагаемите организатори на нападението е бил убит в престрелка с полицията, предаде в. "Вангуардия".

Това е станало в община Сан Жуст Десверн, на около 10 километра от град Барселона.

преди 6 години в 22:13 ч.

Няма пострадали българи

Към 21.30 ч. българско време няма постъпила информация за пострадали български граждани при извършения терористичен акт в Барселона.

Около 30 000 българи се намират в района на града.

МВнР призовава българските граждани, които се намират в Барселона да се свържат с близките си или да се отбележат в социалните медии, че са на безопасно място, защото мрежите на мобилните оператори са претоварени.

Последно обновление в 22:32 ч. на 17.08

преди 6 години в 22:05 ч.

Властите в Каталуния потвърдиха за 13 убити и най-малко 50 ранени при терористичната атака в Барселона. Това съобщи министърът на вътрешните работи в правителството на областта Жоаким Форн.

В същото време стана ясно, че няма заподозрени, които да са се укрили в заведение в Барселона, както съобщиха по-рано редица медии.

Последно обновление в 22:18 ч. на 17.08

преди 6 години в 21:57 ч.

Премиерът Борисов изрази съболезнования за жертвите в Барселона

В телеграма до испанския си колега Мариано Рахой премиерът Бойко Борисов изрази искрените съболезнования на българското правителство за жертвите при днешния терористичен акт в Барселона.

"Дълбоко сме потресени от тази проява на жестокост и насилие над мирни граждани и изразяваме солидарност и безрезервна подкрепа към испанския народ. За подобни действия няма и не може да има оправдание", посочва премиерът.

Той заявява и решимостта на  българското правителство да продължи активно да участва в борбата на международната общност срещу тероризма.

преди 6 години в 21:32 ч.

Светът осъди нападението в Барселона

Американският президент Доналд Тръмп осъди атаката в Барселона. В своя акаунт в Туитър той  обеща САЩ да помогнат на испанските власти да се справят с терора. Президентът на Франция Еманюел Макрон изказа солидарност. 

Последно обновление в 21:48 ч. на 17.08

преди 6 години в 21:28 ч.

Испанските власти разпространиха снимка и името на един от сочените атентатори в Барселона. Той е идентифициран като  Дрис Укабир.

Той е наел белият микробус Фиат, с който е извършено нападението. Нападателят е мъж, който е висок около 1,70 метра и е облечен с бяла риза на райета.

преди 6 години в 21:24 ч.

Броят на ранените за нещастие ще се увеличи. За това предупреди вътрешният министър на Каталуния Йоаким Форн.

Той потвърди за един убит и 32 ранени, 10 от които в тежко състояние. Най-малко 13 човека са били убити при врязването на микробус в множеството в центъра на Барселона днес, предаде радио Кадена Сер.

преди 6 години в 21:10 ч.

Един от нападателите е задържан, съобщават местни медии.

Полицаите са идентифицирали заподозрения, който е  наел белия ван Fiat, използван при нападението. Счита се, че той е от Северна Африка, но притежава документ за самоличност, издаван на чужденци, пребиваващи в Испания.

Вторият ван, свързан с нападението и който е бил използван като убежище  е открит в малкия град Вик в Каталуния.

преди 6 години в 20:56 ч.

Микробусът, използван при атаката в Барселона, е бил нает от човек на име Дрис Укабир, съобщи  в. "Паис".

преди 6 години в 20:36 ч.

Голяма паника в Барселона!
Клип показва реакцията на хората в Барселона минути след атентата в града. В паниката си хората минават през магазин, за да избягат от района на атаката, съобщи БиБиСи.

Последно обновление в 20:37 ч. на 17.08

преди 6 години в 20:32 ч.

"Улиците в центъра на Барселона са празни", информира БиБиСи.
Полицейски хеликоптери обикалят във въздушното пространство над града.
Най-натоварените улици, които в тези часове на денонощието са препълнени, сега са пусти.
Припомняме, властите в Каталуния призовават хората да останат по местата си, за да не пречат на медицинските и полицейските екипи.

По информация на БНТ полицаи претърсват хората по улиците в Барселона.

Последно обновление в 21:15 ч. на 17.08

преди 6 години в 20:20 ч.

БиБиСи: 
Един загинал;
32 пострадали, 10 - сериозно ранени;
Нападението е терористичен акт.

преди 6 години в 20:18 ч.

Испанската медия Mossos посочи, че починалите са най-малко двама души. Ранените са над 30.
Призовават се всички да не излизат по улиците на града, за да може медицинските и полицейските екипи да се предвижват нормално. 

Последно обновление в 20:18 ч. на 17.08

преди 6 години в 20:13 ч.

По официални данни ранените при нападението в Барселона са 17.
Седем души са в критично състояние. 
Властите призовават хората да не излизат навън и да запазят спокойствие, съобщи БНТ.

преди 6 години в 20:09 ч.

Ройтерс съобщи за 13 загинали при нападението с ван в Барселона. По непотвърдена информация на БНТ похитителите имали и съучастници с втори ван, които да изтеглят нападателите. Ванът се движел на "зиг-заг", за да може да прегази възможно най-много хора по най-оживената улица в града.

Последно обновление в 20:10 ч. на 17.08

преди 6 години в 20:07 ч.

Всички хора, намиращи се в района на центъра на Барселона да следват указанията на органите на реда. Властите призовават хората да запазят спокойствие, съобщи Mossos. 

 

преди 6 години в 20:01 ч.

Властите в Каталуния са поттвърдили, че нападението е терористичен акт. В Барселона е задействан протокола при терористични нападения, съобщава БиБиСи, позовавайки е на Mossos.

преди 6 години в 19:59 ч.

Разкази на свидетели пред БиБиСи: "Всички бягаха!"

„В един момент просто се озовах извън "Рамбла". Видях път и хукнах в пресечката. Мисля, че това беше сградата на операта, не съм сигурен. Всички направиха това.”

„Всички се криеха зад неща. Всеки зад каквото види. Никой нямаше представа какво се случва около нас.”

„Току-що чухме много изстрели. Чуваха се и викове. Всички тичаха в различни посоки.”

преди 6 години в 19:49 ч.

Полицията потвърди за двама загинали на място при атаката с превозно средство. Двадесет души още са пострадали. 

преди 6 години в 19:45 ч.

Полицията издирва двама души във връзка с атаката с ван в Барселота, съобщава Vanguardiа

преди 6 години в 19:37 ч.

Каталунският премиер Карлес Пучдемон е прекъснал ваканцията си и се връща в Барселона.

преди 6 години в 19:36 ч.

На този етап няма информация за пострадали български граждани. Телефони за връзка с консула ни в Мадрид тук.