17-годишно момче отвори една от аварийните врати на самолет минути след като напината се приземи. Това се случило във вторник, 1 август, в Сан Франциско, съобщават местните власти пред АП.

Момчето се плъзнало по крилото на машината и оттам скочило на асфалта.

Тинейджърът бил американски гражданин и летял сам от Панама Сити до Сан Франциско. Момчето изглеждало емоционално нестабилно по време на полета, твърди говорителят на летището в Сан Франциско - Дъг Якел.

Екип по поддръжката, работещ наблизо, посрещнал момчето и го задържал, докато полицията пристигнала и го арестувала. Момчето не е ранено, каза Якел.

Пътниците на самолета разказаха, че тинейджърът изглеждал нервен и неспокоен през целия полет. Момчето действало толкова бързо, че никой нямал възможност да го спре.

Софи Гибсън от Сан Хосе обясни, че хората, които седели до него, били в шок, когато 17-годишният скочил от самолета върху крилото.

Когато момчето скочило, хората около него се изправили и започнали да викат за помощ.

Базираната в Панама авиокомпания каза в кратко изявление, че член на екипажа на "Копа Авиолинии" полет 208 затворил вратата и самолетът продължил стандартното си спиране. Всички останали пътници слезли от полета нормално

Друг пътник на полета пък твърди, че никой не е затварял вратата. Неговата версия е, че една от стюардесите блокирала вратата с тялото си, за да не падне или излезе някой. Самолетът се забавил на пистата около час.