Бившият премиер на Великобритания Тони Блеър разкри, че не е изпитвал удоволствие, докато е управлявал страната, информира ДПА.

Блеър, който служи като министър-председател три парламентарни мандата от 1997 до 2007 г., е намерил отговорността за "толкова голяма", че се е почувствал неудовлетворен.

Тони Блеър: Коронавирусът няма да изчезне

Тони Блеър: Коронавирусът няма да изчезне

Бившият премиер иска кабинетът да вземе мерки

Той направи коментарите като част от ново предаване на Би Би Си, което разказва как ролята на премиера се е променила през последните 300 г.

"Всеки ден вземате решения и всеки ден сте под голяма проверка, както и вашето семейство. Така че не знам дали изпитвах удоволствие. Парадоксът е, че вие започвате като най-популярния и най-неспособния и свършвате като най-непопулярния и най-способния", разказа той.

Блеър бе изключително популярен през 1997 г., когато бе избран за министър-председател на Обединеното кралство. Но след като вкара британската армия във войните в Афганистан и Ирак, той изгуби доверието на британците и впоследствие се оттегли, откривайки пътя към властта на Гордън Браун.

Тони Блеър: Шансовете за втори референдум са по-високи от 50%

Тони Блеър: Шансовете за втори референдум са по-високи от 50%

Според него има два варианта

За предаването си Би Би Си също интервюира бившите премиери Дейвид Камерън и Джон Мейджър, както и настоящия лидер Борис Джонсън.

Първата част от трите серии ще бъде излъчена в петък.