Американският сенатор Марко Рубио заяви, че "нещо не е наред" с Владимир Путин, докато нахлуващите руски сили продължават да атакуват Украйна за трети пореден ден, съобщава "Индипендънт".

"Иска ми се да мога да споделя повече, но засега мога да кажа, че е доста очевидно за мнозина, че нещо не е наред с Путин", каза Рубио в събота.

"Той винаги е бил убиец, но проблемът му сега е различен и значим. Би било грешка да се предположи, че Путин ще реагира по същия начин, както преди 5 години", каза той.

Рубио е член на комисията по разузнаването на Сената и е запознат с брифинги от американски шпиони.

Руските сили започнаха координирани ракетни и артилерийски атаки срещу украински градове, включително столицата Киев, в най-тежкия конфликт в Европа от десетилетия, започнат от Владимир Путин в четвъртък. Докато светът наблюдаваше събитията, които се развиват с шок и ужас след изявлението на Путин в четвъртък, лидерите осъдиха инвазията и наложиха санкции срещу Русия.

Тежки улични боеве срещу руски нахлуващи войски се водят в Киев, докато властите призоваха местните жители да се скрият незабавно.

По-рано в събота Рубио помоли администрацията на демократа Джо Байдън да санкционира превантивно "всеки, който се присъедини към марионетно руско правителство в Украйна".

За Медведев санкциите са "чудесни" и нищо няма да променят

За Медведев санкциите са "чудесни" и нищо няма да променят

Предупреждава западните страни: Изчакайте...

Тези, които подкрепят руското правителство, също трябва да получат забрана за визи, каза той.

Русия иска да превземе украинската столица, според съветника на украинския президент Владимир Зеленски Михаил Подоляк. Той добави, че Москва иска да унищожи съществуващото ръководство.

Кметът на Киев Виталий Кличко каза, че десетки са ранени при сражения през нощта в града. Най-малко 35 души, включително две деца, са ранени при атаките, каза кметът.

Той добави, че в момента няма голямо руско военно присъствие в столицата. Някои диверсионни групи обаче останаха активни, каза Кличко.

Интензивни боеве се водят в южната част на Украйна в Херсон, северно от Крим и в черноморските пристанища Николаев, Одеса и около Мариупол.

Путин размаха ядрения меч, знаейки, че Западът не иска да започне Трета световна война

Путин размаха ядрения меч, знаейки, че Западът не иска да започне Трета световна война

Но ако атакува един от партньорите в НАТО, ситуация ще се промени