Продължава да се топи разликата между британската Консервативна партия и Лейбъристката партия, показват пет социологически проучвания, публикувани от атаката в Манчестър в понеделник, цитирани от Ройтерс.

Според осведомителната агенция резултатите намекват, че премиерът Тереза Мей може би няма да спечели убедително на 8 юни, както преди месец сондажите разкриваха.

Британските лейбъристи стопиха преднината на консерваторите до 5%

Британските лейбъристи стопиха преднината на консерваторите до 5%

Лейбъристите увеличиха подкрепата си през последните седмици

Четири социологически изследвания, публикувани в събота, сочат, че разликата между консерваторите и лейбъристите е в порядъка от 2 до 6%.

Мей поиска свикване на предсрочни избори, за да засили позициите си преди преговорите с ЕС за Брекзит.

Но ако тя не успее да надгради 12-местното мнозинство, спечелено от бившия премиер Дейвид Камерън на вота през 2015 г., изборният залог на Мей ще бъде изгубен и нейната власт може да бъде подкопана точно преди стартирането на преговорите за излизане от ЕС.

В петък социологическата агенция YouGov излезе с проучване, което показва, че торите водят на лейбъристите само с 5%.

Само преди няколко седмици консерваторите водеха с повече от 15%.

Обаче проучване на ICM за вестник "Сън" от днес, цитирано от Ройтерс, показва, че консерваторите са подкрепяни от 46% от анкетираните, а лейбъристите - 32 на сто. Малка разлика от проучването на компанията на 22 май, когато консерваторите получиха 47%, а лейбъристите - 33%.