90% от новините за Тръмп през 2017 г. са били негативни. Това написа в "Туитър" самият президент на САЩ Доналд Тръмп, който в серия от съобщения в социалната мрежа коментира различни теми.

Според него много и от новините са скалъпени.

Американският лидер изрази недоволството си от "фалшивите новинарски медии" и повтори, че разследването за евентуална руска намеса на американските избори през 2016 г. и възможно сътрудничество с предизборния щаб на Тръмп са "измислица".

Забелязвате ли, че фалшивите медии никога не им харесва да отразяват икономическите постижения, а по-скоро говорят за нещо негативно или нещо, което може да бъде превърнато в негативно. Свършено е с измислицата за сътрудничество с Русия, изключение са демократите. Обществото вече разбра, написа той в "Туитър".

Държавният глава на САЩ използва социалната медия да подчертае, че безработицата сред афроамериканците е достигнала най-ниското си ниво, докато процентът на чернокожите американци с положителна нагласа към Тръмп се е удвоил.

Доналд Тръмп отново подчерта важността да има сигурна граница с Мексико и предприемане на имиграционна реформа, която включва отмяна на лотарията и замяната й с имиграционна система, базирана на заслуги.