Президентът на САЩ Доналд Тръмп в четвъртък поиска Сенатът да призове предшественика му в Белия дом Барак Обама за показания по разследването за намеса на Русия.

Искане, на което беше отговорено с предупреждение от неговите съюзници там: "Внимавайте какво си пожелавате. "

Председателят на съдебната комисия в Сената Линдзи Греъм, републиканец от Южна Каролина и един от най-лоялните съюзници на Тръмп в Конгреса на САЩ, заяви в четвъртък, че започва разследване по доклада на спецпрокурора Робърт Мълер за намесата на Русия 2016 президентски избори.

Греъм обаче омаловажи идеята да призове Обама да даде показания пред комисията.

"Обамагейт": Тръмп се опитва да замеси Байдън в конспиративна теория

"Обамагейт": Тръмп се опитва да замеси Байдън в конспиративна теория

Обама и Байдън замесени в "разобличаването" на генерала от запаса Майкъл Флин

"Силно съм загрижен за прецедента, който ще бъде установен чрез призоваване на бивш президент. "Никой президент не е над закона. Президентът обаче има претенции за такива привилегии.″, каза той пред Politico.

Припомняме, че Тръмп засили конспиративната си теория "Обамагейт" с въвличането на Джо Байдън и други бивши представители на Белия дом, което се определя от критици като отчаян опит да отвлече вниманието от пандемията от коронавирус.

Агресивната тактика на Тръмп изглежда показва, че той няма да се спре пред нищо, докато не навреди на Обама и бившия вицепрезидент Джо Байдън, който се очаква да бъде номинацията на Демократическата партия за президент на САЩ.

Сенатът на 5 февруари оправда Тръмп по двете обвинения за импийчмънт. Преди това Камарата на представителите го призна за виновен.