Президентът на САЩ Доналд Тръмп остро критикува в неделното си интервю за "Фокс" скандалната книга на племенницата си Мери Тръмп.

Въпреки че самият той е в центъра на книгата и не са спестени никакви подробности от живота му, Тръмп призна, че е най-силно наранен от обвиненията срещу родителите си.

"Тя не е точно любимка на семейството ни. Никога не сме я харесвали и уважавали много. Никога не бих казал, че точно тя ще напише книга, която е толкова глупава, извратена и пълна с лъжи. Баща ми беше страхотен, прекрасен човек", заяви Тръмп на Крис Уолъс в интервю за "Фокс нюз неделя".

Все пак той признава, че Фред Тръмп е бил строг баща към всичките си деца. Но не е бил психопат, както пише в книгата, настоя президентът. Никой, който е познавал баща ми, не би употребил такива думи за него.

Дори майката на президента не е била пощадена, а тя "беше светица". Всичко това е позор, отсече той.

Племенницата на Тръмп продаде близо 1 млн. копия от мемоарите си през първия ден

Племенницата на Тръмп продаде близо 1 млн. копия от мемоарите си през първия ден

Белият дом омаловажава мемоарите като "книга с лъжи"

Президентът добави, че не е прекарвал много време с Мери Тръмп и сега се радва за това.

Припомняме, че близо 1 милион копия бяха продадени в САЩ на първия ден от издаването на новата книга на племенница на Доналд Тръмп за психологическия профил на 45-ия президент на Щатите.

Книгата на Мери Тръмп е озаглавена "Твърде много, но недостатъчно: Как семейството ми създаде най-опасния човек на света". Книгата е представяна като първия неласкателен портрет на президента на САЩ от роднина на Тръмп.

Мери, психолог, чиито баща Фред е най-големият брат на Доналд Тръмп, обвинява президента във високомерие и невежество. Тя пише, че Тръмп е клиничен нарцисист.

Белият дом омаловажава мемоарите като "книга с лъжи".

Робърт Тръмп, по-малкият брат на Доналд, внесе иск в съда за блокиране издаването на книгата, като заяви, че Мери е нарушила споразумение от 2001 г. да не се разкрива лична информация.

Поведението на Доналд Тръмп оформено от неговия баща "социопат"

Поведението на Доналд Тръмп оформено от неговия баща "социопат"

Книгата на Мери Тръмп е озаглавена "Твърде много, но недостатъчно: Как семейството ми създаде най-опасния човек на света"

Simon & Schuster подготвя повече копия, като за американския пазар броят им е 1,15 милиона. Книгата също е на топ по продажби в "Амазон" в Канада и Австралия.