Президентът на САЩ Доналд Тръмп намекна, че може да прекрати мерките за социална дистанция след наложения 15-дневен срок, информира Си Ен Ен.

Американският лидер публикува съобщения в "Туитър" от други потребители, с което изглежда насърчава да се отменят мерките за социална дистанция след настоящия 15-дневен период, въпреки че здравни експерти предупреждават, че кризата тепърва набира скорост.

Тръмп бил "леко ядосан" на Китай заради коронавируса

Тръмп бил "леко ядосан" на Китай заради коронавируса

Недоволен е, че Пекин не предупредил по-рано за епидемията

Вчера президентът на САЩ Доналд Тръмп написа в "Туитър", че не могат да позволят лекарството да е по-вредно от самия проблем.

В края на 15-дневния период ние ще вземем решение по кой път искаме да поемем, написа той.

В САЩ имат повече от 35 000 случаи на коронавирус и над 470 починали. 

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 294 000 потвърдени случаи, а починалите са близо 13 000. Регистрирани са случаи в 186 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват около 340 000 случаи и близо 15 000 починали в 167 държави.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".