Американският президент Доналд Тръмп отново нападна противниците си демократи. Той се оплака, че те съзнателно блокират работата му чрез отхвърлянето на предлаганите от него мерки срещу кризата, предаде "Блумбърг".

Този път повод за недоволството му стана поредният пакет, с който се цели подпомагането на икономиката. Той е на стойност 300 млрд. долара.

Според него, демократите смятат, че това ще му помогне да спечели преизбиране.

"Те не искат да сключват сделка", каза Тръмп на пресконференция в понеделник, след като беше попитан защо няма да се срещне с демократични лидери, за да преговаря. "Не трябва да се срещам с тях, за да бъда отказан."

С $300 млрд. Тръмп подпомага икономиката на САЩ

С $300 млрд. Тръмп подпомага икономиката на САЩ

Предстои конгресът да вземе решение

Камарата на представителите (долната Камара на американския Конгрес), ръководена от демократите, прие допълнителен законопроект за облекчаване на коронавируса през май, който сенатът, ръководен от републиканците, отказа да разгледа. Преговорите за компромисно законодателство с Белия дом спряха.

"Те смятат, че ако страната се справя възможно най-зле, дори много хора да бъдат наранени, това ще е добре за демократите", каза Тръмп.

Председателят на парламента Нанси Пелоси, заяви, че страните са твърде отдалечени по отношение на нивата на разходите, за да постигнат споразумение.